Tre saker de flesta inte känner till om Fascia

Tre saker de flesta inte känner till om Fascia

Det spelar ingen roll hur erfaren du är som terapeut – den nya forskningen om fascia innebär ett helt nytt perspektiv i hur vi ser på kroppen.

Ju lättare du har för att tänka helt annorlunda, desto bättre resultat kommer du få när du behandlar fascia. Några saker du kan fundera lite på:

1. Kroppen är ihopkopplad, interaktiv och effektiv.

ALLT i kroppen sitter ihop och påverkas av allt och kroppen söker ständigt efter det som är effektivt. Testa att ta den tanken till sin spets. T.ex., om allt är ihopkopplat, var börjar och slutar kroppen då? Kan man behandla EN muskel om allt är interaktivt?

2. Kroppen absorberar tryck via aktiv och passiv stötdämpning.

Vid en stöt, t.ex. ett hopp eller ett fall, så ska den stöten ta vägen någonstans. Vi har upptäckt att många långvariga problem som hundar har beror på att tryck absorberats av kroppen men inte kommit ut. Genom att lätta på trycket, vilket vi kommer lära oss under Workshopen, kan du snabbt släppa på väldigt mycket spänningar.

3. Vätskeflödet genom extracellulära matrisen påverkar kollagenstrukturen

Fascia består till stor del av kollagen och kollagentrådarna ombildar sig ständigt. Ny forskning visar att ombildningen stimuleras av vätskeflödet i kroppen – ökat flöde bygger alltså om kroppen inifrån.

Jobbat med Fascia Vibes sen 2014: ”Fantastiskt att få hjälpa folk att bli smärtfria”

Relaterade inlägg